Cum alegi aparatura electrocasnică pentru o amenajare interioară echilibrată și inspirată

Cu toții ne dorim o casă amenajată inspirat. Vrem de la „acasă” tot confortul posibil, păstrând un echilibru între calmul și energia pozitivă dată de alegerea înțeleaptă a decorațiunilor și aspectele mai pragmatice, care țin de utilitate, iar bucătăria este locul perfect în care această nevoie se poate observa cel mai bine. Unul din momentele în care utilul trebuie îmbinat cu plăcutul, cu esteticul, este atunci când alegem aparatura electrocasnică. De regulă este momentul când suntem dispuși să facem sacrificii, să concesionăm plăcutul în favoarea utilului. Dar e bine de știut că nu trebuie să fie mereu așa. Există și posibilitatea de a face alegeri inspirate prin care obiectele electrocasnice să completeze fericit și chiar să desăvârșească o amenajare interioară. Putem să trecem din zona asortatului unor electrocasnice, în zona integratului lor real într-o ambianță inspirată. În acest articol, vă propunem câteva idei, sugestii ușor de urmat pentru a face acest proces cât mai ușor posibil și pentru a obține rezultate cât mai bune.

 

  1. Folosiți-vă de culori și pattern-uri pentru a crea ambianțe cât mai echilibrate

 

Prima și de regulă cea mai ușor de urmat regulă pentru a integra aparatura electrocasnică într-o amenajare interioară este să urmați o schemă comună de culori și pattern-uri. Pentru asta, aparatura electrocasnică trebuie aleasă din timp și luată în calcul în stadiul planificării întregii amenajări interioare. De exemplu, dacă în stadiul realizării design-ului pentru viitoarea bucătărie constatați că veți folosi multe suprafețe metalice - argintii sau din oțel inoxidabil, atunci și aparatura electrocasnică trebuie aleasă din aceeași zonă, tot cu finisaje metalice din zona cromatică gri-argintiu. Combinația potrivită de culori depinde în definitiv de tot ce există deja în cameră. Dar nu întotdeauna veți dori să vă limitați la albul sau argintiul pe care-l găsiți preponderent în paleta de culori a aparaturii electrocasnice. E bine de știut că vă puteți orienta spre branduri, cum e SMEG, care nu doar pun preț pe designul de obiect, ci vă dau și o libertate cromatică suplimentară, extrem de bine-venită, care să vă ajute să faceți cele mai inspirate alegeri. Și, în cele din urmă, să facă diferența dintre un compromis și o integrare corectă, inspirată. Iată câteva exemple cromatice mai puțin uzuale în gamele producătorilor de electrocasnice: 

 

  1. Culorile neutre ușurează întotdeauna alegerile în materie de design

 

Atunci când nu știți ce să alegeți în direcția generală a designului interior sau atunci când pur și simplu doriți să evitați să faceți un statement puternic în amenajarea bucătăriei, cel mai indicat este să explorați variantele cromatice neutre. De asemenea, dacă proiectul presupune reamenajarea unei ambianțe deja existente și nu doriți să investiți prea mult în refacerea completă, păstrând deci și o parte din actualul design interior, trebuie să știți că nuanțele neutre vor fi mult mai ușor de integrat, decât cele mai puternice. 

În aceste cazuri, câteva sugestii cromatice pe care să le aveți în calcul la alegerea obiectelor electrocasnice ar fi negrul, diferite tonuri de gri sau argintiu sau chiar un crem discret, ușor de integrat. Din nou, filozofia de tehnologie cu stil după care se ghidează de cei de la SMEG, poate veni cu o paletă diversificată de produse în tonuri neutre, din care să faceți alegeri inspirate pentru proiectul de amenajare perfect la care lucrați:

  • Cafetiera SMEG Negru, cu funcție de ajustare cafea și păstrare cald
  • Storcător SMEG Crem, Putere 150 W, tehnologia de stoarcere lentă și funcție de inversare rotație
  • Mixer SMEG Crem, din aluminiu turnat, 10 viteze, funcție de pornire lentă și mișcare „Planetarium”

 

  1. Folosiți-vă de teme și stiluri pentru a obține rezultate unice, inspirate 

 

Uneori lucrul cu paletele cromatice și schemele coloristice complexe ne pot da bătăi prea mari de cap. Atunci când situația pare fără ieșire, o posibilă soluție poate veni dintr-o banală schimbare de optică. De pildă, în locul unei complicate scheme de culori, încercați să plecați de la o temă de design și să „asamblați” toate elementele în jurul ei. Plecați de pildă de la tema „Bucătăria tradițională” sau „Bucătăria retro”. Puteți găsi rapid elemente care să se îmbine extrem de fericit și să ajungeți să construiți o ambianță cu personalitate puternică și în același timp păstrând și un echilibru mult așteptat. Iată câteva sugestii de produse ușor de integrat în aceste teme de design:

 

  1. Mută și rearanjează obiectele din ambianță pentru un efect de look proaspăt

 

Sunt și cazuri în care urmăriți obținerea unor efecte maxime, dar cu eforturi și investiții minime. De multe ori, o simplă rearanjare a obiectelor din amenajare poate să aibă un efect de împrospătare a ambianței și să aducă echilibrul mult căutat. Așadar, mutați puțin piesele și obiectele din încăpere și încercați să vedeți dacă nu cumva această simplă intervenție poate crea efectul dorit. 

 

Integrarea aparatelor electrocasnice în designul interior poate părea o treabă extrem de complexă la prima vedere, însă de multe ori, cu o abordare smart, totul poate fi mult mai ușor. Nu e niciun secret că la KALM suntem fani ai design-ului SMEG și credem că este unul din producătorii care acordă cea mai mare atenție la design, la detaliile care fac diferența. Așadar, vă dorim să găsiți cea mai bună combinație de electrocasnice pentru a obține designul de bucătărie armonios și echilibrat. Și, bineînțeles, să vă bucurați de ele utilizându-le. Have a SMEG day!